Stam A Mestrom Mestrum Maasbracht Jacobus Mestrom 1644

Catharina Nijsten

Persoonskaart

Persoonsgebeurtenissen

Soort gebeurtenis Datum Plaats Omschrijving
Huwelijk
Overlijden 24-12-1679 Maasbracht, Limburg, Nederland

Notities

Is aan de voet van de kerktoren van Maasbracht begraven.

De achternaam van de vrouw van Jannes Mestrum (Mestrom) is waarschijnlijk Nijsten geweest. Een akte daarvan is niet te vinden. Echter in een koopakte van notaris Eijll uit Echt noemt de namen Jan Mesthom en Catharina Nijsten en hij noemt ze ehluijden (echtpaar of echtlieden). De (ver)koop ging over een boerderij van vader Jan Mestrom en zijn zoon Jan Mestrom.
Een vertaling van de koopakte:

"Heden de laaste Mei 1662 is verschenen Hein Baeten en zijn vrouw Jenne Philps die hebben toegestemd met de verkkpp van de hofstede (boerderij) gelegen te Cruchten onder Maasbracht. Zijn zoon oook Jan Mestrum genoemd was vergezeld van zijn huisvrouw Derijkxken Sijmons. De hofstede en de schuur grenzen aan een zijde aan Nencken Gerardts en aan de andere aan Theunis....(sic). Aan de voorzijde grenst de voortuin aan de openbare weg, Jaarlijks moet Jan Mestrum aan de kerk van Maasbracht 15 stuivers betalen. (Een soort kerkbelasting).

Dan heeft de heer Junius een stuk land overgedragen (verkocht) gelegen in het Cricchterveld, aan Jan Mesthom (!) (Mestrum) en zijn vrouw Catharina Nijsten. Het perceel is 181 roeden groot. Peter Basels en de ergenamen vn Ghile Brentjes grenzen aan weerszijde van het perceel. Aan de voorkant grenst het aan de gemeenschappeljke heide."

Bronnen

Omschrijving Pagina Kwaliteit Informatie Bewijs
Koopakte notaris Eijll uit Echt Onbekend Onbekend Onbekend
Overlijdensakte Catharina Nijssten Onbekend Onbekend Onbekend

Media

Afbeeldingen

OV 16792412 Catharina N.N.

Koopakte notaris Eijll Echt