Naast de stamboom van de familie Mestrum-Mestrom-Mesterom ben ik eind 2023 ook begonnen aan de stambomen van mijn moeder (familie Bergman) en van mijn vrouw (familie van der Sloot) en haar ouders (familie van der Sloot en Verstappen). Uiteraard is alles “werk in uitvoering”, zeker in het begin.
De familie van der Sloot (de familie van mijn vrouw dus) heb ik bewust apart genomen omdat het een hele grote familie is en omdat daar een bijzonder familielid in zit, nl. “de vondeling”, ofwel Petrus van der Sloot (gevonden in een sloot). Dit intrigeert me en daarom maak ik daar een aparte stamboom van. Veel van de gegevens zijn al eens uitgezocht door Ton van den Hurk en uitgegeven in een zeer lijvig boekwerk: “Een zeker geluit in eenen Sloot“. De titel is gebaseerd op een getuige verklaring van de vondst van de vondeling. Deze gegevens neem ik als vertrekpunt en probeer ik te onderbouwen met de aktes die (hopelijk) te vinden zijn in de diverse archieven. Ook probeer ik meer te weten te komen over de moeder van vondeling Petrus van der Sloot, nl Theodora van der Broek.

De stambomen waar ik mee bezig ben op een rijtje:
familie Mestrum-Mestrom-Mesterom diverse stammen
familie Verstappen
familie van der Sloot
familie Bergman

Heb je aanvullingen, informatie, foto’s, verhalen etc van deze families dan houd ik me aanbevolen op hansmestrumAToutlook.com (vervang AT door @).