Geboorte-akte Petrus Mestrom

Petrus Mestrom

Deze stamboom is gebaseerd op stamvader Petrus Mestrom geboren op 1 maart 1647 in Maasbracht en stierf op 19 februari 1724. Hij was een zoon van Joannes, de koster en was landbouwer. Hij trouwde met Catharina Sillen (Zillen) en kreeg 9 kinderen waarvan er maar liefst 7 heel jong stierven. Alleen dochter Catharina en zoon Gerardus zorgden voor nageslacht. Waarvan Gerardus de naam Mestrom doorgaf als stamhouder. En gelukkig had Gerardus 2 zoons zoals je zult zien, nl. Petrus van 1743 en Christianus van 1747 en voor nageslacht zorgden. Petrus had ook zonen waardoor de naam Mestrom doorgegeven werd. Christianus had alleen dochters, waardoor die tak met de naam Mestrom daar ophield.

Venlo en verder


Veel van de nazaten van Petrus zijn richting Venlo vertrokken en hebben zich van daaruit verspreid over Noord Limburg tot aan Nijmegen en verder. Zelfs naar Zuid-Afrika, Sumatra en Australië.

Wat me bij het samenstellen van deze stamboom, die we gemakshalve de Petrus stam, B stam of Venlo stam noemen, opviel is dat er in deze tak veel ondernemers zitten. Je komt veel aannemers tegen die kerken bouwden of garages hadden.

Bedankt!

Ik heb me voor de gegevens van de stamboom laten leiden door het onderzoek van Frits Mestrom (Maastricht, A /Jacobus/Maasbracht tak) dat hij deed naar deze tak van 1987 tot 1991. Daarnaast heb ik veel informatie gekregen van Jan Mestrum uit Heerenveen die tot deze tak behoort. Als je doorklikt zie je niet alle gegevens van hem die in de database staan in verband met privacy. Bij alle nog levende mensen zul je die gegevens niet openbaar aantreffen.
Hij heeft maar liefst meer dan 20.000 (!) mensen in zijn Mestrum database zitten. Daar zitten dan natuurlijk ook veel zijtakken bij van aangetrouwden en daarvan weer de kinderen. Ik beperk me tot de directe verwanten Mestrum/Mestrom. In de statistieken in de stamboom kun je meer gegevens zien van deze stamboom.

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat ik veel heb gehad aan de informatie van Jos Mestrom uit St. Odiliënberg. Als je doorklikt zie je ook bij Frits niet al zijn gegevens in verband met privacy.
Jos hoort weer tot een andere tak die zelfs niet start bij Joannes, de koster, onze oerstamvader, maar bij Franciscus Mestrom. Waarschijnlijk een broer van onze Joannes. Maar daarover in een ander bericht meer. Jos heeft alle Mestrums en Mestroms die bekend zijn op kaartjes staan in een kaartenbak van 1 ½ meter lang! Daarnaast heeft hij veel, heel veel documenten. Daar wil ik dus nog allemaal door heen om toe te voegen aan de stambomen.

Overlijdensakte Petrus Mestrom

Wat nog meer?

Bovenaan vind je een menu waar je de verschillende stambomen kunt vinden. En in de Updates vind je alle berichten op deze website. In de categorie Onderzoek zal ik regelmatig achtergrondinformatie of verhalen delen.  Ook kun je via de labels die je aan de rechterkant van een bericht ziet snel naar een onderwerp springen.

In het venster van de stambomen kun je scrollen om nog meer te zien op die pagina. Vaak kom je dan foto’s of aktes tegen of interessante wetenswaardigheden over de persoon. Veel items in de stamboom zijn aanklikbaar, net als de menu-items bovenin het stamboomvenster. Je zult trouwens zien dat niet bij iedereen de gegevens zichtbaar zijn. Dat heeft met privacy te maken. Van mensen die nog in leven zijn, zijn de privé-gegevens dus niet zichtbaar.

Vraag, informatie, verhaal? Laat het me weten!

Schroom niet om onder een bericht een reactie plaatsen. Zomaar of met een vraag. En heb je nog foto’s, documenten of andere zaken die ik kan digitaliseren voor in de stamboom, dan houd ik me aanbevolen. Net als interessante verhalen trouwens.

Veel kijk- en leesplezier in de Stamboom van Venlo van stamvader Petrus Mestrom uit 1647.

Klik op de buttons voor de diverse andere takken van de familie Mestrom/Mestrum/Mesterom stamboom. Je kunt op de pagina waar je terecht komt ook naar de andere stammen en de hoofdpagina van de stamboom. Om hier terug te komen gebruik je de “Toon vorige pagina”-knop van je browser.

Alle stammen Stam A Maasbracht Stam C België Stam Linne Stam Montfort Stam Keulen

Of klik hier voor een rechtstreekse link in een nieuw tabblad.