Oude kaartjes van 1818
De familie Mestrom-Mestrum hadden in Maasbracht in het verleden behoorlijk wat grond als landbouwer of grondeigenaar. Mooi is dat het kadaster nog oude gegevens heeft. Zowel de kaart van Maesbracht uit 1818 en kaartjes van de diverse secties. Hieronder zie je die overzichtskaart van Maesbracht zoals het toen heette in 1818. Als je op de kaart klikt krijg je een grotere versie. Je ziet dan ook de huizen van Maasbracht dorp, Beek en Kruchten en de diverse secties.

Maesbracht 1818

Oude registers
Ik heb de registers van alle secties doorgeploegd en alle percelen van een Mestrom op een rijtje gezet. Dat vind je in de pdf hieronder. Je ziet daar de sectie, het perceelnummer, de lokale naam, het aantal m2 en de belasting die ervoor betaald moest worden in guldens.
In de pdf kun je op een voornaam klikken, waardoor je in de betreffende stamboom naar die persoon gaat en je de registers en de kaartjes met ingekleurde percelen kunt zien in de media/plaatjes! Zo kun je dus zien waar die percelen lagen. Je ziet tevens wie nog meer in dat gebied percelen had.
Als je dan terug wilt naar het overzicht in de pdf, klik je op de back/terug optie van je browser.
Een voorbeeld van zo’n ingekleurd kaartje zie je helemaal bovenaan in dit bericht. Ook een huis en een schuur e.d. staan op die kaartjes als dat in het register staat. Percelen heb ik een blauwe kleur gegeven en het huis en de schuur rood. Bij het perceel staat de naam en het perceelnummer.

Interessant om zo eens kennis te maken met onze familie.

Je kunt de pdf vergroten of beeldvullend maken en printen of downloaden. Die handige tooltjes zie je in de bovenbalk boven de pdf.

Ik heb deze gegevens ook voor Linne en Montfort gemaakt. Klik op de link Linne of Montfort en je gaat naar het betreffende bericht.